Ανδρέας Κούρτης

Ο Ανδρέας Κούρτης γεννήθηκε το 1963 στον Άγιο Ανδρέα Θεολόγου όπου και έζησε τα πρώτα παιδικά και μαθητικά του χρόνια. Αποφοίτησε από το Λύκειο Δελβίνου.

Το 1991 ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Βόρειο Ήπειρο, στον χώρο του εμπορίου, όντας ένας από τους πρώτους ανθρώπους που ξεκίνησαν επιχειρηματική δραστηριότητα στη μετακομμουνιστική Αλβανία. Παράλληλα, υπήρξε ενεργό μέλος και υποστηρικτής στα αιτήματα του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού για πλήρη κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.

Από το 1997 δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Ελλάδα, στο χώρο της εστίασης, όντας ένας από τους πιο επιτυχημένος Βορειοηπειρώτες επιχειρηματίες, με μία επιχείρηση που απασχολεί περισσότερα από 150 άτομα.

Έχει αναπτύξει συνδικαλιστική δράση εκλεγόμενος στο Δ.Σ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, συνεχώς από το 2011, και συγκεντρώνοντας από τους υψηλότερους αριθμούς ψήφων μεταξύ των υποψηφίων του συνδυασμού του.

Από το 2014 είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ηλιούπολης με πλούσια δράση στην τοπική κοινωνία. Τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Ηλιούπολης με τη θέση του Εντεταλμένου Συμβούλου του Δημάρχου και με τη θέση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου.

Παράλληλα, ανέπτυξε πλούσια εθνική, κοινωνική και πολιτιστική δράση πρωτοστατώντας και συμβάλλοντας καταλυτικά στη δημιουργία και λειτουργία του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Ηλιούπολης, ενός από τους πιο δραστήριους και αποτελεσματικούς συλλόγους της κοινότητάς μας στον ελλαδικό χώρο.

Στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2019 ως επικεφαλής του συνδυασμού ‘’Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική’’ κατέλαβε μία έδρα, κατορθώνοντας για πρώτη φορά να εκλέγει Βορειοηπειρώτης Σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής. Είναι “Επιτετραμμένος Σύμβουλος Ελλήνων Βορειοηπειρωτών” της Περιφέρειας Αττικής, αρμόδιος για τα θέματα των Βορειοηπειρωτών στην Αττική καθώς και για τα έργα στη Βόρεια Ήπειρο, όπου διαμένουν Έλληνες πολίτες.

Copyright@2019 Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική | All Rights Reserved

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων