Ανεξαρτητη Συμμαχια για την Αττικη

Ποιοι Είμαστε

Η «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» είναι μια παράταξη της Περιφέρειας Αττικής, που δημιουργήθηκε καλώντας όλους τους Βορειοηπειρώτες για πραγματική συμμετοχή στην ισονομία, στην ισοπολιτεία και σε όλες τις βασικές αρχές της δημοκρατίας.

Η Συμμαχία μας είναι μία αυθόρμητη και ανεξάρτητη κίνηση ενεργοποίησης, ενοποίησης και συλλογικής διεκδίκησης των δικαίων της κοινότητάς μας.

Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, δεν έχουμε απεριόριστους οικονομικούς πόρους στη διάθεσή μας, δεν έχουμε σπόνσορες και δεν έχουμε στημένο μηχανισμό. Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, βάζουμε το πάθος μας, το μεράκι μας και διαθέτουμε χρόνο και ενέργεια για να πετύχουμε κάτι που ξεπερνάει τους εαυτούς μας.

Η παράταξή μας απευθύνεται σε όλους όσους πιστεύουν στο δημοκρατικό πολίτευμα και είναι διατεθειμένοι να παραμερίσουν τις ιδεολογικές τους πεποιθήσεις και κομματικές ιδιότητες για την επίτευξη του κοινού αγώνα.

Η παράταξή μας αποτελείται από έμπειρα στελέχη που έχουν δώσει αγώνες για την κοινότητά μας αλλά και από ανθρώπους της νεότερης γενιάς. Ανθρώπους με γνώση, πάθος, φρέσκες ιδέες, που πονούν τη Βόρειο Ήπειρο. Έχουμε πίστη στο σπουδαίο ανθρώπινο κεφάλαιο της κοινότητάς μας και θέλουμε αυτό να αναδειχθεί.

Ο βασικός λόγος δημιουργίας της Συμμαχίας είναι η δημιουργία ενός δικτύου ανθρώπων της κοινότητάς μας και η απαίτηση να έχουμε λόγο για τα θέματα που μας αφορούν.

Διεκδικούμε συγκεκριμένα πράγματα από την ελληνική πολιτεία:

1. Ένα μέρος από τους φόρους που πληρώνουμε όλοι να πηγαίνουν για τη στήριξη των γερόντων μας

2. Οι νέοι συνταξιούχοι μας να λαμβάνουν τη σύνταξη που δικαιούνται βάσει των ενσήμων τους και όχι βάσει των ετών παραμονής τους στη χώρα

3. Οι θετικές διακρίσεις που ισχύουν για άλλες ομάδες (πχ παλιννοστούντες) να ισχύουν και για εμάς

Διεκδικούμε να μην αφεθεί η ιδιαίτερη πατρίδα μας, η Βόρειος Ήπειρος, να ερημώσει:

– Διεκδικούμε ένα σχέδιο ανάπτυξης για τα χωριά μας

– Διεκδικούμε σύγχρονες υποδομές

– Διεκδικούμε σύγχρονη παιδεία

– Διεκδικούμε τη μέγιστη πίεση προς την Αλβανία για να σεβαστεί τα δικαιώματά μας

Οι διεκδικήσεις μας θα γίνουν πράξη μόνο με αγώνα και με ενότητα. Κι αυτό προσπαθεί να κάνει αυτή η Συμμαχία: να ενώσει όλες τις δυνάμεις των Βορειοηπειρωτών και να αγωνιστούμε ενωμένοι σαν μια γροθιά.

Με ξεκάθαρους κανόνες, ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς πάτρωνες, συλλογικά, ενωμένοι για έναν κοινό σκοπό. Με πράξεις. Με ευθύνη. Με ομοψυχία.

Με καθαρότητα, αλτρουισμό, με ενθουσιασμό και πατριωτικό καθήκον, θα δώσουμε έναν έντιμο αγώνα για όλους τους Βορειοηπειρώτες. Χωρίς αρχηγούς, φέουδα και φεουδάρχες.

Το μέλλον ανήκει στις ζώσες και τις επόμενες γενιές, που δικαιούνται να αξιώνουν δημοκρατία, ελευθερία, ισότητα, αξιοπρέπεια και σεβασμό στα δικαιώματά τους.

Πιστεύουμε στη δύναμη της ενότητας.

Πιστεύουμε πως ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά για την κοινότητά μας και την ιδιαίτερη πατρίδα μας.

Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά για εμάς και τις επόμενες γενιές.

Είμαστε υπερήφανοι για το κομμάτι του Ελληνικού Έθνους που λέγεται Βόρεια Ήπειρος.

Είμαστε περήφανοι Βορειοηπειρώτες!

Copyright@2019 Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική | All Rights Reserved

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων